Over mij


Annabel Judels, betrokken, nieuwsgierig, rustig, open en integer

Ik ben moeder van twee kinderen en woon in Vlaardingen. Na mijn VWO heb ik op Codarts Hogeschool voor de Kunsten mijn diploma dansdocent gehaald. Sindsdien ben ik directeur van de Vlaardingse Ballet en Dans School in Vlaardingen en geef daar ook les in ballet en moderne dans aan kinderen en volwassenen. Tijdens het werken met mijn leerlingen raakte ik steeds meer geïnteresseerd in de vraag hoe een mens gelukkig kan worden. Ik heb daarom voor haptotherapie gekozen, omdat je je patronen zo voelbaar kunt ervaren in plaats van alleen erover te praten. Ik ben in mei 2016 afgestudeerd aan het Instituut voor Toegepaste Haptonomie in Nijmegen.

Ik vind het een fantastisch vak dat ook heeft bijgedragen aan mijn eigen ontwikkeling als mens. Jezelf kunnen zijn, je kwetsbaar durven opstellen, je bewust worden van waar jíj blij en gelukkig van wordt, in relatie met de mensen om je heen.

Ik raak enorm geïnspireerd om mensen te begeleiden zich te ontwikkelen zodat zij in aanraking komen met hun gevoel en mogelijkheden en zo (weer) in hun eigen kracht kunnen komen.

Mijn praktijk is gevestigd in het centrum van Vlaardingen.

Ervaringen


"Nadat ik thuis kwam te zitten met een burn-out adviseerde een collega mij haptotherapie. Het woord alleen al riep zweverige beelden bij mij op, maar toen ik op de website van Annabel belandde bleek het tegendeel waar. Ook Annabel zelf en de therapie heb ik absoluut niet als zweverig ervaren. Wel soms wat buiten mijn comfort-zone, maar dat was nodig en ook zeer helpend. Door de gesprekken en oefeningen kreeg ik steeds beter zicht op hoe ik vastgelopen was en hoe ik de regie op mijn eigen leven weer terug kon pakken. Annabel is in staat je een spiegel voor te houden, een ander perspectief neer te zetten en je te laten kijken naar je eigen patronen. Tegelijkertijd is zij een enorm prettige gesprekspartner die zonder oordeel, soms met humor en altijd met geduld mij elke keer weer een stukje verder hielp in het proces."


- Mariëtta -

Op advies van mijn collega heb ik gezocht naar een haptotherapeut. Ik had zelf geen ervaring met alternatieve geneeswijze. Ik voelde mij vaak somber, overbelast en had moeite met het aangeven van mijn grenzen. Ik hield vaak rekening met anderen en plaatste mezelf op de achtergrond. 
Het eerste contact met Annabel was gelijk heel fijn. Ik voelde mij welkom, veilig en vertrouwd.
Annabel nam de tijd voor mij en geen vraag was te veel.
Door de gesprekken en practische opdrachten kreeg ik veel meer inzicht in bepaalde (vastgeroeste) patronen en heb ik geleerd deze te doorbreken. Annabel heeft mij geleerd om te gaan met mijn verleden en bepaalde angsten los te laten. Bijna ieder leefgebied is wel langsgekomen.
Wat ik fijn vond is dat het niet alleen bij de gesprekken bleef, maar je ook echt oefeningen doet. Hierdoor komt veel meer naar boven dan wanneer het slechts bij een gesprek blijft. Ik heb echt kunnen voelen wat er aan de hand was en werd daardoor juist bewust van bepaalde dingen. Ik heb veel meer geleerd om te luisteren naar mijn gevoel en lichaam. Vaak was dit buiten mijn comfortzone, maar juist hierdoor heb ik enorme stappen kunnen zetten. Ik ben nu meer in contact met mezelf. Ik geef mijn grenzen aan en durf weer voor mezelf op te komen.
Ik ben nog steeds onwijs blij dat ik de stap heb genomen en dankbaar dat Annabel op mijn pad is gekomen.


- Stacy -

"Een stap naar meer vrijheid
Ken je dat? Dat je wel eens een bepaalde keuze maakt, niet omdat die keuze je zo blij maakt, maar omdat die keuze ervoor zorgt dat je geen angst hoeft te voelen?
Al enige tijd merkte ik dat ik in sommige situaties keuzes maakte die feitelijk gebaseerd waren op angst. Ik werd helemaal niet blij van die keuze, maar het zorgde ervoor dat ik de onderliggende angst niet hoefde te ervaren. Ik was bezig de angst te vermijden. Maar daardoor koos ik niet voor dat wat ik eigenlijk wilde. Door angst beperkte ik mezelf in delen van mijn leven.
Graag wilde ik dit onderwerp uitdiepen om uiteindelijk te komen tot meer (keuze)vrijheid in mijn leven. Ik wilde dit graag met Annabel doen, omdat zij zeer empathisch, integer, respectvol en kundig is. Zij biedt een veilige omgeving waarin ruimte is om zonder angst, gevoelens en gedachten er te laten zijn.
Met Annabel heb ik gesproken over mijn angsten, ze heeft geluisterd en mij inzichten gegeven. Hierdoor leerde ik op een andere manier naar mijn angsten te kijken. Door aanraking bracht ze me in contact met mijn gevoelens. We hebben ‘oefeningen’ gedaan. Vrij eenvoudige oefeningen; die maakten bij mij het nodige los, die brachten me ook in verbinding met mijzelf.
Door de sessies bij Annabel ben ik zover gekomen dat ik tegenwoordig veel meer (innerlijke) vrijheid ervaar. Ik durf meer voor mezelf te kiezen. Situaties die eerst geregeerd werden door angst, treed ik nu met liefde tegemoet.
Ik ben Annabel heel dankbaar dat zij als haptotherapeut mij bij dit proces geholpen heeft! Deze stap naar meer vrijheid is een belangrijke stap in mijn leven geweest!"


- Pauline -

"In het schooljaar 2017-2018 was ik begonnen aan een studie in Middelburg. Ik heb het hier echter niet lang volgehouden wegens stress en paniekaanvallen. Ik ben nogal perfectionistisch en dit gecombineerd met de hoge studiedruk werd mij teveel. Ik was bang dat ik het nooit goed genoeg zou doen. Sterker nog, ik was bang dat ik nooit goed genoeg zou zijn.
Ik was in Middelburg al een aantal keer naar de haptonomie geweest, omdat ik meer in contact wilde komen met mijn gevoel. Ik wilde niet meer vastzitten in mijn hoofd, maar meer naar mijn gevoel luisteren en zo meer zelfvertrouwen en rust creëren.
Nadat ik stopte met mijn studie, ben ik hier in Vlaardingen verder gegaan met haptonomie. De rest van het jaar heb ik haptonomie gehad en ik heb hier veel over mijzelf geleerd en ik heb heel veel meer rust en zelfvertrouwen dan voorheen. Ik heb wel nog een weg te gaan, maar ik heb hier zo ontzettend veel geleerd dat ik er nu alle vertrouwen in heb dat alles goed komt.
Ondertussen ben ik met een andere studie begonnen en dit gaat erg goed. Ik zou haptonomie zeker aanraden aan mensen die beter naar hun gevoel willen leren luisteren."


- Keesje -

“Ik heb verschillende behandelingen haptonomie bij Annabel ondergaan. Ik vond het altijd heel prettig om naar haar toe te gaan. Annabel is een zeer gevoelige vrouw. In haar behandelingen is ze er 100% voor jou. Zeer opmerkzaam en gevoelig voor soms hele kleine nuances. En net deze kleine nuances kunnen weer leiden tot nieuwe inzichten over je zelf. Ingesleten patronen en denkwijzen, die op dit moment helemaal niet meer functioneel hoeven te zijn. En je misschien zelfs heel erg in de weg zitten. Ik heb de behandelingen ervaren als heel fijn. Echt een moment voor je zelf. Iemand die met je mee kijkt in je zijn. En je daarmee helpt om het zicht op je zelf weer volledig en helder te maken. En ook patronen helpt bloot te leggen, die ontstaan zijn in het verleden.
Maar die je in de weg zitten en die jouw zelf niet in alle volheid laten zien en ondersteunen. Annabel biedt een veilige omgeving om hier zonder oordeel naar te kijken en vooral te voelen. Ze is in staat om door haar gevoeligheid met jou mee te voelen. Dit helpt haar om jou de juiste vragen te stellen en jou hiermee zelf bewust te maken van je eigen gevoelens. Ik kan je echt aanraden om voor Haptonomie naar Annabel Judels te gaan.”


- Daniëlle -

Haptotherapie werd geadviseerd door mijn huisarts, zo ben ik bij Annabel Judels terecht gekomen. Ik had eerst geen idee wat het allemaal inhield. Ik wilde handvatten om die paniekaanvallen voor te kunnen zijn en waar kwam die pijn in mijn nek en schouders vandaan? Er waren wel een aantal sessies nodig om het meeste van de ingrijpende gebeurtenissen in mijn leven te vertellen. Er wordt een gebeurtenis besproken en dan de ruimte klaar gemaakt om een oefening te doen. Hoe dichtbij mag iemand bij mij komen en waar is mijn grens en hoe voelt dat. En wat doe ik zelf en hoe voelt dat. En waarom ik nu "Zo" op gebeurtenissen reageer. Annabel is een fijn persoon. Vertrouwen is heel belangrijk. "Samen" ben "IK" tot ontdekkingen gekomen waarom ik handel zoals ik handel.


- Ester -

“Ik voelde me zeulend met alle klussen van anderen, rekening houdend met wat zij willen. Dankzij jouw sessies lukt het me steeds beter om mijn eigen ruimte in te nemen, voor mijzelf op te komen en te kiezen! Ik kan weer creatief zijn en ‘spelen’ in plaats van te vechten. Dankjewel daarvoor! Dikke kus, Yolanda.” 


- Yolanda -